Margriet Sap voetreflex therapie Rotterdam

Chinfood, de 5-Elementen voedingsleer

Wat is het en wat doe het voor u?

Om te beginnen is de Chinfood / 5-elementenvoedingsleer geen dieet!! Wat is het dan wel? 5-elementen voedingsleer is een Chinese voedingsleer die er op gericht is om het midden van je lichaam, het spijsverteringsgebied, te versterken. Als dit gebied optimaal functioneert dan wordt de voeding goed verteerd en worden de noodzakelijke voedingsstoffen in het lichaam gebruikt voor bijv. groei , herstel en geeft het voldoende energie en warmte.

Als je eet en drinkt wat bij je lichaam past, dan is je lichaam in balans en goed gevoed. Er is geen behoefte aan allerlei tussendoortjes en er minder trek in zoetigheid is. Dit kun je bereiken door te koken met pure en verse ingrediënten en zo min mogelijk uit pakjes, zakjes, flesjes, kant-en-klaar voeding. Eet met de seizoenen mee, deze voeding geeft de energie die je in dat jaargetijde nodig hebt.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en moet voldoende energie leveren om aan een drukke (werk)dag te beginnen. Eet bij het ontbijt wat warms of een volledig warm ontbijt om de spijsvertering op gang te brengen. Denk daarbij aan een granenpap met een zelfgemaakte vruchtencompote, een groenten-omelet, pannenkoekjes, soep, etc.
Het op gang brengen van de spijsvertering in de ochtend zorgt ervoor dat het lichaam de benodigde voedingsstoffen uit het eten haalt. Omdat het eten warm/gekookt is, is valt het beter op de maag en is het makkelijker verteerbaar en is direct voelbaar dat er voldoende energie is om de dag goed te beginnen.

Werkwijze voor een Chinfood consult:

Tijdens de intake nemen we een vragenlijst door die er op gericht is om klachten op te sporen en er achter te komen wat het huidige voedingspatroon is

Na de intake

Met de uitkomsten van de intake stel ik een voedingsplan voor u op. Dit houdt in dat u een lijst krijgt met voedingsmiddelen:

  • die uitermate geschikt zijn voor u
  • waar u mee moet minderen
  • waar u het beste mee kunt stoppen
  • die in kleine hoeveelheden gebruikt kunnen worden
  • alternatieven voor de gebruikte/vertrouwde voedingsmiddelen

Het voedingsplan wordt aangevuld met praktische tips en een aantal (basis) recepten. Waarmee u zelf kunt variëren.